Enköping Gästhamn

Description

Lågsäsong
Just nu (1 oktober -30 april) är det lågsäsong och vill vill då påminna alla våra gäster att vi inte har någon hamnvärd på plats och toaletterna endast finns på hamngatan, samma sida som hamnmagasinen. Toaletten vid Nyängsvägen är bortplockad under vintermånaderna. 

Vid Enköpingsån 4 km från Mälaren finns vår trevliga gästhamn.  Vi har både båtplatser och ställplatser att erbjuda. Ställplatserna är fördelade på båda sidor om ån. På den ena sidan finns Hamnmagasinen från 1800-talet med hantverksbodar, konstgalleri, restaurang och kafé. På den andra sidan finns den fina Klosterparken med boulebana, volleybollplan och en lekpark för lite yngre barn. På gångavstånd finns stadens centrum, med livsmedelsaffärer, butiker, restauranger och kaféer.

Service i hamnen
För att våra besökare ska känna sig välkomna så har vi en hamnvärd som finns på plats vissa tider.  Hamnvärden svarar på frågor om hamnen och tipsar gärna om sevärdheter och aktiviteter. Det finns även utespel att låna, bland annat boccia, crocketspel och kubb. På samma sida som Hamnmagasinen finns dusch, toalett och tvättstuga. På den andra sidan finns toalett. Vissa av båt- och ställplatserna har tillgång till el.

Se och göra
Enköping är känt för sina vackra och många parker. Den mest kända är Drömparken med sina kraftfulla former och starka kontraster.  Under sommaren finns guidade turer att boka, då berättas både om parker och stadens historia. Det finns även ett familjebad med spa och upplevelsedel och idylliska naturområden att njuta av. Turistinformationen finns i kvarteret ovanför Stora torget och i samma lokaler finns Enköpings museum. 

Boka Enköping idag.